top of page
zonnebloemen

BAM-Geurkaarsen

Onze kaarsen zijn Ecologische kaarsen op basis van zonnebloemwas, met de hand gegoten in ons atelier te Frasnes-lez-Anvaing.

Enkele voordelen van zonnebloemwas:

1.      NATUURLIJK EN MILIEUVRIENDELIJK:
Zonnebloemwas is een volledig natuurlijk Europees product en wordt gewonnen uit zonnebloempitten. Door te kiezen voor een kaars met zonnebloemwas, ondersteun je lokale Europese boeren en verminder je de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het transporteren van kaarswas over lange afstanden. Het is een duurzame en hernieuwbare bron, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor traditionele kaarsen.

 

2.      GEZONDHEIDSVOORDELEN:
In tegenstelling tot paraffinekaarsen bevat zonnebloemwas geen schadelijke chemicaliën of giftige stoffen. Dit betekent dat je zonder zorgen kunt genieten van de heerlijke geur en de rustgevende gloed van de kaars, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over luchtverontreiniging. Bovendien is zonnebloemwas GMO-vrij, wat betekent dat het niet genetisch gemodificeerd is en geen invloed heeft op onze gezondheid.

 

3.      LANGERE BRANDTIJD:
Kaarsen met zonnebloemwas hebben over het algemeen een langere brandtijd in vergelijking met traditionele kaarsen. Dit betekent dat je langer kunt genieten van de warme en gezellige sfeer die een kaars creëert, zonder constant de kaars te hoeven vervangen.

 

4.      MINDER ROET:
Een ander voordeel van zonnebloemwas is dat het bijna geen roet produceert wanneer het brandt. Dit betekent dat je geen last zult hebben van zwarte aanslag op je muren of plafonds, waardoor het schoonmaken een stuk gemakkelijker wordt. Bovendien is het gebrek aan roet ook goed voor de luchtkwaliteit binnenshuis.

 

5.      GEURVARIAITEIT:
Net zoals bij traditionele kaarsen zijn er kaarsen met zonnebloemwas verkrijgbaar in verschillende geuren. Of je nu houdt van bloemig, fruitig, kruidig of fris, er is altijd een geur die bij jouw voorkeur past.

 

6.      GMO vrij:
zonnebloemwas is niet genetisch gemodifieerd

bottom of page